Ikenna Azuike

Ikenna Azuike is veelgevraagd journalist, presentator, spreker en filmmaker. Boek hem nu als spreker of dagvoorzitter van jou evenement!

Of bel:

Ikenna Azuike op jouw evenement?

Ikenna Azuike (1979) begon zijn carrière als advocaat, maar is nu een veelgevraagd journalist, presentator, spreker en filmmaker. Ikenna is van Nigeriaans Britse afkomst, toen hij 8 was verhuisde zijn gezin van Nigeria naar Engeland. Hij studeerde rechten, waarna hij vervolgens als advocaat in Londen, Singapore, Amsterdam en New York werkte.

Hierna heeft hij het roer omgegooid en is in 2011 het YouTube kanaal What’s Up Africa gestart. Zijn content werd door de BBC opgepikt en wekelijks op BBC World News uitgezonden. Dit had een bereik van 10 miljoen mensen per aflevering. Op Facebook heeft Ikenna’s show nog een half miljoen volgers. Hierin leverde hij commentaar op actuele Afrikaanse onderwerpen en speelde hij karikaturale typetjes, zoals een corrupte dictator of een evangelische priester. Vervolgens is hij naar Nederland verhuisd waar hij afgelopen jaren succesvolle documentaires maakte.

Zo maakte hij onder andere documentaires voor de BNNVARA en de VPRO zoals Planeet Nigeria en Tegenlicht: De Post-Racistische Planeet en werkte hij met zijn vrouw Mette te Velde aan het succes van de creatief-duurzame stichting Strawberry Earth. Naast zijn werk als journalist is hij ook de voorzitter van de nieuwe stichting van De Correspondent: The Correspondent Foundation.

Hij is een veel gevraagd host bij nationale maar ook internationale evenementen en interviewt hij professioneel en vol enthousiasme iedereen die bij hem op het podium komt, van politici tot directieleden, activisten en studenten. Zo heeft Ikenna al op verschillende evenementen als spreker en host gestaan zoals het World Circulair Economy Forum 2021, het Climate Adaptation Summit 2021, Deloitte’s Future of Food Summit 2021, Effectory’s World Class Workplace award show en andere evenementen van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland en in de UK.

 

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?