Eva Jinek

Eva Jinek weet haar veelzijdigheid te vertalen naar de rol van spreker en dagvoorzitter. Ze is scherp, neemt met flair de leiding en weet haar brede kennis op de juiste manier in te zetten.

Of bel:

Eva Jinek op jouw evenement?

De in Tulsa (Oklahoma) geboren Eva Jinek (1978) woont sinds haar elfde in Nederland. Ze studeerde Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Eva’s carrière begint op de Buitenlandredactie van de NOS. Als snel wordt ook haar talent voor de camera ontdekt.

In 2011 stopte Eva bij de NOS en ging ze aan de slag bij omroep WNL. Hier presenteerde ze haar eigen talkshow, ‘Eva Jinek op Zondag’. Ze schrijft voor de weekendbijlage van De Telegraaf en presenteerde het radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’. In 2013 maakte ze de overstap naar de KRO-NCRV waar ze jarenlang het programma ‘Jinek’ maakte. In september 2019 werd bekend dat Eva de overstap naar RTL zou maken, waar ze vanaf januari samen met Beau afwisselend de late-night zal opvullen.

In 2016 gaat Eva voor het programma ‘De Verenigde Staten van Eva’ terug naar haar geboorteland. Ze maakt, in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, een roadtrip van de west- naar de oostkust en probeert zo Amerikanen beter te begrijpen. Het programma keert terug voor een tweede seizoen waarin ze voor- en tegenstanders van president Trump volgt in zijn eerste ambtsjaar. Ook presenteert ze dat jaar samen met Jeroen Pauw ‘Pauw & Jinek: de verkiezingen’, een unieke samenwerking in aanloop naar de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen.

Eva is anno 2019 elke werkdag te zien met haar talkshow Jinek, waarin ze in een ongedwongen sfeer en met een doortastende journalistieke aanpak met haar gasten de actualiteiten doorneemt. Eva heeft door de jaren heen verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Zo werd ze in 2017 uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar en won ze in 2018 de prestigieuze Sonja Barend Award.

Eva Jinek als dagvoorzitter of spreker

Eva Jinek weet haar veelzijdigheid te vertalen naar de rol van dagvoorzitter. Eva is scherp en neemt met flair de leiding. Eva weet haar brede kennis door haar journalistieke achtergrond op de juiste manier in te zetten.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?