Sofie van den Enk

Sofie van den Enk is radio en tv-presentatrice en één van de gezichten van de Keuringsdienst van Waarde. Ze is met haar passie voor presenteren, gevoel voor humor en inhoud een veelgevraagde dagvoorzitter.

Of bel:

Sofie van den Enk op jouw evenement?

Sofie van den Enk (1980) is radio en tv-presentatrice en is één van de gezichten van de Keuringsdienst van Waarde.

Vanaf oktober 2019 is ze te zien in het programma ‘De Vergelijkers’, waarin ze samen met Daan Nieber praktische tips en nuttige inzichten geeft op weg bij het maken van groene keuzes.

Haar televisiecarrière begint in 2006 wanneer ze aan de slag gaat als verslaggeefster en presentatrice bij RTV Utrecht. In 2008 neemt haar carrière een vlucht als ze wordt gevraagd voor de rubriek ‘De Jakhalzen’ van De Wereld Draait Door. Ondertussen blijft Sofie werkzaam voor RTV Utrecht en wint ze als eerste presentatrice van een regionale zender de journalistieke Philip Bloemendaal Prijs.

Na haar studie Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen stond Sofie op de planken als onderdeel van het cabaret duo Anne Jan en Sofie. De twee winnen het prestigieuze cabaretfestival Cameretten. Ze loopt stage bij Max Westerman, waar ze de journalistiek leert kennen. Sinds 2009 is ze werkzaam voor de KRO.

Voorheen was Sofie te zien als presentatrice van onder andere ‘De Rekenkamer’, ‘De Medicijnmannen’, ‘Eureka’, ‘Eilanders’ en ‘Puberruil Z@pp’. Op de radio was zij te horen als presentatrice op Radio2 en 3FM, waar ze onder meer ‘PS Radio’ maakte, samen met Paul Rabbering. In 2014 wint ze het bekende programma ‘Wie Is De Mol?’. Daarnaast is Sofie columnist geweest voor het blad ‘Ouders Van Nu’ en op dit moment voor het vrouwenblad ‘Opzij’. Samen met Eva Munnik schreef ze de boeken ‘De Melkfabriek’ en ‘De Schoolfabriek’.

Sofie van den Enk is met haar passie voor presenteren, gevoel voor humor en inhoud een veelgevraagde dagvoorzitter. Door haar veelzijdigheid is ze inzetbaar bij veel verschillende organisaties. Eerder werkte ze in opdracht van onder andere Rabobank, AFAS, ING, Computable, Schiphol, PWC, Juniorkamer Den Bosch, Entopic, RIBW Brabant, Screenforce, Verus, de Koninklijke Luchtmacht en verschillende overheidsinstellingen.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?