Skip links

Johan Fretz

0.00

Johan Fretz’ eigenzinnigheid, flair en idealisme maken hem tot een veelgevraagde spreker op evenementen en in programma’s. Hij weet te inspireren en het publiek op te schudden.

Beschrijving

Johan Fretz boeken

Cabaretier en schrijver Johan Fretz boeken voor jouw event

Johan Fretz (1985) is cabaretier en schrijver.

Hij is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en maakte in 2012 samen met Marcel Harteveld de voorstelling ‘Fretz 2025: Revolte’, gebaseerd op zijn debuutroman ‘Fretz 2025’. Dit boek vertelt het verhaal van een jonge idealist die ernaar streeft om in 2025 de nieuwe minister-president van Nederland te worden.

Drie jaar na hun eerste voorstelling toeren de twee heren nog een keer als cabaretduo door heel Nederland. Hun show wordt door Trouw, Volkskrant en Theaterkrant bekroond met vier sterren en krijgt recensies als ‘Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!’ en ‘Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers’.

Tijdens de verkiezingsperiode treedt Johan meerdere keren op bij Pauw & Jinek met zijn voordracht ‘De Verkiezingen’, waarmee hij elke uitzending afsluit. Daarnaast is hij ook bekend van het NPO2 programma ‘De Nieuwe Wereld’ van IKON. Een programma over kunst, cultuur en mensenrechten.

In maart 2018 begint Johan aan zijn solodebuut in het theater. In zijn eigen nieuwe show ‘De Zachtmoedige Radicaal’, legt Fretz een gepolariseerd Nederland op het hakblok. Dat jaar komt ook zijn tweede roman ‘Onder de Paramariboom’ uit.

Als columnist schrijft Johan wekelijks voor het Parool, nadat hij eerder voor de Volkskrant werkte. Verder is hij een veelgevraagde stemacteur, en spreekt hij veel in voor onder andere Eneco en De Volkskrant.

Johan Fretz boeken als dagvoorzitter of spreker

Johan Fretz’ eigenzinnigheid, flair en idealisme maken hem tot een veelgevraagde spreker op evenementen, tijdens debatsessies en in programma’s. Hij weet te inspireren, overrompelen en het publiek op te schudden.

Johan Fretz boeken voor jouw evenement? Deze cabaretier en schrijver boek je exclusief bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00