Skip links

Suse van Kleef

0.00

Suse van Kleef is correspondent in het Verenigd Koninkrijk voor onder andere de NOS en het Algemeen Dagblad. Ze doet verslag op radio, televisie, online, print en schuift regelmatig aan bij talkshows.

Beschrijving

Suse van Kleef boeken

Suse van Kleef op jouw evenement

Suse van Kleef (1986) is correspondent Verenigd Koninkrijk voor onder andere de NOS en het Algemeen Dagblad. Ze doet verslag op radio, televisie, online, print en schuift regelmatig aan bij talkshows. Voor Ziggo Sport volgt ze het Engelse voetbal op de voet als Premier League-correspondent

Suse studeerde journalistiek in Utrecht en ging na een stage in 2012 bij NOS op 3 daar aan de slag als verslaggever en (eind)redacteur. In 2017 vertrok ze naar Londen om correspondent te worden. Ze kwam terecht in een land op drift. Kort na haar verhuizing werd het Brexit-referendum uitgeschreven, en sindsdien verkeert het Verenigd Koninkrijk in een constante politieke crisis. De focus van haar werk lag de afgelopen jaren daarom op die Brexit, en zeker ook op de gevolgen daarvan voor Nederland.

Maar er is natuurlijk veel meer dan de Brexit. Het Verenigd Koninkrijk is een veelzijdig land, en dus verdiept ze zich in een veelheid aan andere onderwerpen: cultuur, religie, sport, het leven in Londen en allerlei andere zaken. Tijdens haar studietijd schreef Suse samen met haar vader de interviewbundel ‘Rechtspraak is Mensenwerk’, waarin een breed scala van Nederlandse rechters aan het woord komt. Begin 2018 verscheen haar tweede boek: ‘Tim Visser, Flying Dutchman in Schotland’, de biografie van de beste Nederlandse rugbyer ooit.

Haar sportinteresse komt niet uit de lucht vallen. Ze is oud-topsporter en speelde in het Nederlandse voetbalteam onder 17 en onder 19. In de zomer van 2019 presenteerde ze bij de NOS de dagelijkse talkshow Studio France tijdens het WK voetbal voor vrouwen. Sinds najaar 2019 werkt ze ook voor Ziggo Sport, waarvoor ze reportages maakt rondom de belangrijke Premier League-wedstrijden, ze verslag doet naast het veld, en de interviews met de spelers na afloop verzorgt.

Suse van Kleef als dagvoorzitter

Suse kan worden geboekt als spreker over het Verenigd Koninkrijk en de Brexit, of als spreker/moderator bij een sport-gerelateerd event. Ze maakt inzichtelijk wat de gevolgen zijn van de Brexit op geopolitiek niveau, maar ook voor de Nederlandse ondernemer, toerist en burger. Zij zegt: te vaak gaat het over technische details en het politieke steekspel, maar uiteindelijk gaat de Brexit over mensen. Deze complexe problematiek vertaalt zij naar een breed publiek. Informatief, onderhoudend en op interactieve wijze, aan de hand van video’s.

Suse kan worden ingezet als panellid, interviewer of dagvoorzitter.

Suse van Kleef op jouw evenement? Deze presentatrice boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

, ,

Budget

Thema's

, ,