Dennis Warmerdam

Door zijn topsportcarrière maar ook door zijn ziekte weet Dennis als geen ander iets negatiefs om te zetten naar iets positiefs. Onderwerpen die aan bod komen in zijn lezing zijn: doorzettingsvermogen, teamprocessen, mentale weerbaarheid, voorbereiding en de waarde van kwetsbaarheid en openheid.

Of bel:

Dennis Warmerdam op jouw evenement?

Dennis Warmerdam (1994) is professioneel hockeyer bij hockeyclub Pinoké en voormalig aanvoerder van Jong Oranje. Hij overwon kanker en kwam op bijzondere wijze terug aan de top in de hockeywereld.

Op zijn 5e begint hij met hockeyen bij MHC de Reigers in Hoofddorp. Al snel vindt hij zijn weg naar de top. In 2010 gaat hij spelen voor Pinoké in Amsterdam. Hij gaat spelen in het eerste team, in de Hoofdklasse. Daarnaast bewandelt Warmerdam alle jeugdselecties van Oranje. Daarmee wordt hij twee keer Europees Jeugdkampioen.

In november 2017 krijgt Dennis de diagnose kanker. Een ondefinieerbare pijn blijkt te worden veroorzaaakt door twee tumoren. Bestrijding is erg moeilijk en de enige veilige optie lijkt zijn onder arm amputeren. Samen met de artsen is hij op zoek gegaan naar mogelijke manieren om er toch voor te zorgen dat hij zijn arm kon behouden. Uiteindelijk vond hij een arts die het aandurfde om hem te opereren zonder zijn arm te amputeren. De tumoren zijn succesvol verwijderd, zonder ernstig letsel te veroorzaken. Tijdens zijn ziekte heeft Dennis heel veel gehad aan zijn topsportmentaliteit. Mede hierdoor wist hij zich, tegen de verwachtingen in, terug te vechten op het hoogste niveau. Momenteel speelt hij weer op het hoogste niveau hockey bij Pinoké.

Dennis Warmerdam boeken als spreker
Dennis Warmerdam weet hoe het is om te presteren onder druk en hoe het maximale uit jezelf, de situatie en de groep te halen. Dennis reflecteert op een pakkende wijze welke lessen hij uit zijn ziekteperiode en topsport heeft gehaald. Dit vertaalt hij op een interessante manier naar het bedrijfs- en sociale leven. Onderwerpen die aan bod komen zijn doorzettingsvermogen, teamprocessen en mentale weerbaarheid. Maar ook voorbereiding en de waarde van kwetsbaarheid en openheid.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?