Maarten van der Weijden

Maarten zijn presentaties zijn persoonlijk en oprecht. Hij verdiept zich vooraf in zijn publiek en spitst zijn verhaal altijd op zijn toehoorders toe, hierdoor luisteren zij nooit naar een standaardverhaal.

Of bel:

Maarten van der Weijden op jouw evenement?

Maarten van der Weijden (1981) is voormalig professioneel openwater zwemmer en werd in 2008 Olympisch Kampioen in Beijing. Hij overwon kanker en richtte na zijn sportcarrière zijn eigen foundation op.

Als klein kind zet Maarten al parcours voor zichzelf uit waarbij hij voortdurend probeert zijn eigen tijden te verbeteren. Op zijn achtste begint hij serieuzer te zwemmen en begint hij records te verbreken.

In 2001 krijgt Maarten acute lymfatische leukemie. Door een goede behandeling heeft hij het geluk te herstellen en pakt hij niet veel later het zwemmen weer op. Door hard te trainen wordt Maarten steeds beter en behaalt hij in 2008 goud op de Olympische Spelen in Beijing op de 10km openwaterzwemmen.

Na zijn zwemcarrière schrijft hij zijn eigen biografie ‘Beter’ en heeft hij een goedlopende financiële carrière bij Unilever. In 2017 richt hij de ‘Maarten van der Weijden Foundation’ op: een stichting waarbij geld ingezameld wordt voor kankeronderzoek. In augustus 2019 zwemt hij de zelfbedachte ‘Elfstedenzwemtocht’ met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor zijn stichting. Het event wordt live uitgezonden door de NOS en haalt bijna vijf miljoen euro op.

Maarten van der Weijden geeft regelmatig presentaties voor bedrijven. Zijn doel is om zijn publiek te laten nadenken over hun eigen kansen en mogelijkheden en hen aan te sporen om zichzelf te verbeteren. Door zijn ervaring binnen het bedrijfsleven legt Maarten een duidelijke link tussen sport en het bedrijfsleven en met de omgang met tegenslagen. Maarten zijn presentaties zijn persoonlijk en oprecht. Hij verdiept zich vooraf in zijn publiek en spitst zijn verhaal altijd op zijn toehoorders toe, hierdoor luisteren zij nooit naar een standaardverhaal.

 

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?