Tom Kleijn

Tom Kleijn is een veelgevraagd spreker. Door zijn leven en ervaringen in Amerika weet hij veel over de Amerikaanse politiek maar ook over het land Amerika zelf.

Of bel:

Tom Kleijn op jouw evenement?

Tom Kleijn (1969) is een gedreven journalist, presentator, schrijver en documentairemaker. Hij was een van de presentatoren van het programma Brandpunt en een vaste gast in de programma’s ‘Jinek,’ Op1,’ ‘Beau,’ en ‘Pauw.’ Ook is hij regelmatig te horen bij BNR en op Radio1.

Tom is opgegroeid in het Noord-Hollandse Schagen. Na de middelbare school gaat hij naar de Verenigde Staten om daar te studeren en te basketballen in het team van de universiteit. Terug in Nederland studeert hij af in Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij loopt stages bij CNN in Atlanta en de BBC in Londen.

In 1994 begint hij als verslaggever bij het programma ‘2 Vandaag’. Drie jaar later maakt hij de overstap naar ‘NOVA’ en reist hij de wereld over als buitenlandverslaggever. Hij versloeg jarenlang oorlogen in Irak, Syrië, Israël, Koerdistan, voormalig Joegoslavië en Afghanistan. Tijdens de vluchtelingencrisis reisde hij langs de randen van Europa en het Midden-Oosten om verslag te doen over natuurrampen, conflicten en oorlogsgebieden. Dit leidt in 2006 tot het winnen van een Emmy Award voor de reportage ‘Op Jacht Naar de Taliban’. Ook schrijft hij twee boeken: over de oorlog in Irak en over de Amerikaanse verkiezingen van 2012.

Van 2010 tot en met 2014 woont hij in New York en is hij Amerika-correspondent voor ‘het programma Nieuwsuur, en voor de NOS. Voorafgaand en na zijn werk in New York werkt Tom als verslaggever en documentairemaker in verschillende oorlogs- en conflictgebieden.

Gepassioneerd en eventueel aan de hand van beeldmateriaal kan hij vertellen over hoe verhalen tot stand komen achter de schermen, over de mensen die hij heeft ontmoet, de verhalen die hij hoort tijdens zijn vele reizen, over split-second beslissingen die je moet nemen als je op een reportagereis bent in een oorlogsgebied.

Door zijn werk als Amerika correspondent en als oorlogsverslaggever in het Midden-Oosten kan Tom uit verschillende perspectieven vertellen over conflicten, het Midden-Oosten en terreur. Alles geïllustreerd aan de hand van de gesprekken die hij had met de mensen die de beslissingen namen, zoals zijn exclusieve interviews met de Syrische president Assad, met Hillary Clinton, Russische oud-president Gorbatsjov of President Bill Clinton, en aan de hand van de verhalen van de mensen in de gebieden zelf, die het allemaal meemaakten.

Tom Kleijn is een veelgevraagd spreker. Door zijn leven en ervaringen in Amerika weet hij veel over de Amerikaanse politiek maar ook over het land Amerika zelf. Daarnaast weet hij veel over de oorlogen in het Midden-oosten. Tijdens de vluchtelingencrisis reisde hij langs de randen van Europa en het Midden-Oosten om verslag te doen.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?