Maurice Lede

Maurice Lede spreekt met passie en humor over zijn reizen en over zijn loopbaan, hoe is hij gekomen waar hij nu staat, welke paden heeft hij bewandeld en welke keuzes hij daarvoor heeft gemaakt.

Of bel:

Maurice Lede op jouw evenement?

Maurice Lede (1986) is programmamaker, schrijver, fotograaf en presentator Maurice is veelgevraagd dagvoorzitter en spreker op evenementen of scholen, door zijn passie, enthousiasme en humor.  

Maurice was jarenlang één van de gezichten van het BNNVARA-programma 3 Op Reis en Het Klokhuis. Eerder presenteerde hij ook 3 Op Reis Midweek. Daarnaast presenteerde hij 3 Op Reis Midweek, Trippers en het vervolg op Spuiten en Slikken op Reis.  

Maurice studeerde Rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie hield Maurice zich intensief bezig met video en televisie. Zo ging hij aan de slag bij verschillende mediabureaus als reporter, producer, formatontwikkelaar en social media editor. Voor de NTR presenteerde hij later verschillende programma’s voor Zapp en NTR SchoolTV. Van 2011 tot en met 2018 te zien als presentator van het programma Klokhuis. In 2014 maakt Maurice zijn documentaire Wrakstukken, over de SLM-vliegtuigramp in Suriname.  

In 2022 won Maurice Het Perfecte Plaatje op Reis in Argentinië. Hier vond hij een nieuwe passie voor fotografie en combineert hij dit nu met zijn liefde voor reizen. In een samenwerking met ANWB, deelt Maurice ervaringen van zijn trips in Nederland en het buitenland. Ook heeft hij via zijn social kanalen samenwerkingen met KIA en ASN. Daarnaast is Maurice vaker gevraagd als host in brand video’s voor onder andere Albert Heijn, Rijksvastgoedbedrijf en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In samenwerking met PWN maakte hij de podcast Spraakwater.  

Maurice vertelt graag met passie en humor over zijn reizen en over zijn loopbaan, hoe is hij gekomen waar hij nu staat, welke paden heeft hij bewandeld en welke keuzes hij daarvoor heeft gemaakt. Eerder sprak hij op de Hogeschool TIO, Hogeschool Nijmegen en sprak hij o.a. voor Bever en presenteerde hij Movies That Matters. 

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?