Gerdi Verbeet

Gerdi Verbeet is met haar indrukwekkende CV zowel een veelgevraagde dagvoorzitter als spreker. Ze leidde onder meer bijeenkomsten voor Achmea, Yacht, ABP, Rabobank en Stichting Innovatie Alliantie.

Of bel:

Gerdi Verbeet op jouw evenement?

Gerdi Verbeet (1951) is voormalig Nederlands politica en bestuurder.

Voordat ze aan haar politieke carrière begint, is Verbeet werkzaam als docente en later binnen het leerlingwezen. In 1994 stapt ze over naar de politiek en is ze jarenlang politiek adviseur van achtereenvolgens staatssecretaris Tineke Netelenbos (OCW) en PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert.

Uiteindelijk neemt Gerdi in 2001 zelf plaats in de Tweede Kamer. Ze houdt zich voornamelijk bezig met sport, ouderenbeleid en AOW. Zo was ze ondervoorzitter van de vaste Kamercommissie voor Justitie en van de themacommissie ouderenbeleid.

In 2006 wordt ze voor het eerst gekozen als voorzitter van de Tweede Kamer, nadat ze al een aantal jaren als PvdA-lid in de kamer zit. In 2010 wordt ze opnieuw gekozen. Op 2 mei 2012 geeft ze te kennen zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap en stapt ze na elf jaar uit de kamer. Bij haar afscheid wordt ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

2012 is niet alleen het jaar van haar vertrek uit de Kamer, maar ook het jaar van haar eerste boek ‘Vertrouwen is goed, maar begrijpen is beter’. Hierin wijdt ze uit over de vitaliteit van onze parlementaire democratie, waarbij ze op zoek gaat naar antwoorden op de vraag: hoe zouden méér mensen méér steun kunnen bieden aan het politieke proces?

In 2014 verscheen haar tweede boek: ‘Voorzitter! Voorzitten zonder hamer’. Een handig handboek om iedere vergadering in goede banen te leiden. Samen met Alexander Rinnooy Kan deelt Gerdi haar decennia aan ervaring als voorzitter, over wat je wel en vooral ook niet moet doen.

Daarnaast zet Gerdi zich in voor het herdenken van oorlogsgetroffen en de Tweede Wereldoorlog.

Gerdi Verbeet boeken als dagvoorzitter of spreker

Gerdi Verbeet is met haar indrukwekkende CV zowel een veelgevraagde dagvoorzitter als spreker. Ze leidde onder meer bijeenkomsten voor Achmea, Yacht, ABP, Rabobank en Stichting Innovatie Alliantie. Daarnaast trad ze eerder dit jaar op als gast bij Price Waterhouse Coopers en Pink Roccade Government.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?