Marieke Eyskoot

Marieke treedt regelmatig op als duurzaamheidsexpert in programma’s als Zembla, Koffietijd, Radar en Het Klokhuis. Voor veel media is ze de go-to persoon wat betreft het signaleren en duiden van duurzame ontwikkelingen

Of bel:

Marieke Eyskoot op jouw evenement?

Marieke presenteert onder andere het KRO-NCRV televisieprogramma BinnensteBuiten, waar ze duurzame initiatieven laat zien die de wereld mooier maken. Daarnaast schreef ze de bestseller Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle. Met dit moderne handboek maakt ze groen leven leuk en bereikbaar. Dit boek wordt wel ‘de duurzame bijbel’ genoemd – en op veler verzoek bracht ze ook wereldwijde editie This is a Good Guide – for a sustainable lifestyle en jeugdeditie Dit is een goed gidsje – voor een betere werelduit. Van die laatste sprak ze ook het luisterboek in.

 

Marieke treedt regelmatig op als duurzaamheidsexpert in programma’s als Zembla, De Prijsknaller, Koffietijd, Radar en Het Klokhuis. Voor veel media is ze de go-to persoon wat betreft het signaleren en duiden van duurzame ontwikkelingen. Ze is een graag geziene vraagbaak voor originele tips en ideeën.

 

Ze is veelgevraagd presentator, dagvoorzitter en host voor events, persconferenties en talkshows. Met haar kenmerkende combinatie van positiviteit, betrokkenheid en kennis van zaken stond ze bij o.a. Dutch Design Week, Stichting DOEN, ASN Bank, Social Enterprise World Forum, Milieudefensie en verschillende ministeries en ambassades op het podium. Daarnaast is Marieke een ervarenen enthousiasmerende keynote speaker over duurzamer leven.

 

Ze werkt al ruim twintig jaar in de beweging voor een betere wereld. Ze zette zich jarenlang in voor de arbeiders in de kledingindustrie, en zag in fabrieken in Bangladesh en Thailand van dichtbij de uitbuiting waarmee onze spullen worden geproduceerd. Ze specialiseerde zich in duurzaam leven, en verzet zich met haar initiatief #SustainabilityAgainstShame tegen het gebruik van schaamte om ons die spullen te laten kopen.

 

Marieke stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100, en werd en door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?