Antoinette Scheulderman

Antoinnette Scheulderman is schrijver en interviewer. Al snel bleek het grote portretterende interview haar specialiteit. Ze is scherp, charmant, serieus maar weet bepaalde onderwerpen ook luchtig te maken wanneer nodig. Met haar  journalistieke ervaring is zij een veelgevraagde dagvoorzitter/ interviewer.

Of bel:

Antoinette Scheulderman op jouw evenement?

Antoinnette Scheulderman (1975) is schrijver en interviewer. Ze studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Art & Architecture aan University College London.

Haar journalistieke carrière begon in 1999, als sportverslaggever bij het Algemeen Dagblad. In 2005 koos ze ervoor freelance verder te gaan en werkte onder meer voor bladen als Vogue, JAN, Voetbal International, La Vie En Rose, Nieuwe Revu en Vara Gids.

Al snel bleek het grote portretterende interview haar specialiteit en in 2010 won ze De Luis; de prijs voor het beste interview van dat jaar. Een jaar eerder had ze in dezelfde categorie al een eervolle vermelding gekregen. Ook in 2010 verscheen haar interviewbundel ‘De Mama’s en de Papa’s’, waarin 11 bekende Nederlanders én Andre Agassi openhartig met haar praten over de mooiste, intiemste en soms moeilijkste relatie die er bestaat: die tussen ouder en kind.

Vanaf 2011 behoort Antoinnette tot het selecte clubje interviewers die de grote portretterende interviews voor Volkskrant magazine maakt. Ook schrijft ze dan al voor het best verkopende tijdschrift van Nederland: LINDA. Magazine. In 2015 wordt ze genomineerd voor de prestigieuze prijs De Tegel, in de categorie interview. In datzelfde jaar wordt ze door De Wereld Draait Door gevraagd regelmatig aan te schuiven als tafeldame, iets wat ze tot op heden met veel plezier doet.

De afgelopen drie jaar interviewde Antoinnette Linda de Mol een uur lang live op het jaarlijkse tweedaagse LINDA Festival, voor een publiek van 6000 mensen. In 2017 presenteert ze namens vervoersbedrijf RET de ‘Aardig Onderweg Award’, de jaarlijkse ondersteuningsprijs voor nieuwe initiatieven in de stad Rotterdam. De drie voorrondes vinden live in talkshowsetting plaats en worden uitgezonden op RTV Rijnmond.

In het najaar van 2018 verschijnt ‘Dan neem je toch gewoon een nieuwe’, Antoinnettes boek over de liefde voor en rouw om een dier. Antoinnette mag in diverse kranten (De Morgen, De Volkskrant, Algemeen Dagblad) en programma’s (Tijd voor MAX, DWDD, Koffietijd) over dit taboe-onderwerp komen vertellen.

Een maand voor de lancering van haar boek was ze nog in New York om Michelle Obama te interviewen. Antoinnette is één van de slechts vier schrijvende journalisten buiten Amerika die door de voormalige First Lady worden goedgekeurd om haar te spreken bij verschijning van haar autobiografie ‘Becoming’. De LINDA. met ‘Michelle O’ op de cover is de eerste LINDA. in het vijftienjarig bestaan van dat magazine zonder Linda de Mol op de cover.

Naast haar werk als interviewer op papier, is Antoinnette sinds mei 2019 presentator bij het NTR-programma Kunststof Radio, waar ze een uur lang live met gasten uit de media- kunst- en cultuurwereld praat.

Antoinnette boeken als dagvoorzitter of interviewer

Door haar werk als journalist kan zij als geen ander evenementen en debatten in goede banen leiden. Ze is scherp, charmant, kritisch maar weet onderwerpen ook luchtig te maken wanneer nodig.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?