Skip links

Linda Hakeboom

0.00

Linda Hakeboom is documentairemaker, presentatrice en journalist. We kennen haar onder meer van haar documentaires over Douwe Bob, Jett Rebel en Jan Jaap van der Wal.

Beschrijving

Linda Hakeboom boeken

Presentatrice en journalist Linda Hakeboom op jouw evenement

Linda Hakeboom (1985) is documentairemaker, presentatrice en journalist.

Dit najaar was ze weer te zien in het reisprogramma Trippers (voormalig Spuiten en Slikken op Reis) op BNNVARA. Hierin filmt ze de levens van mensen over de hele wereld en breekt ze vaak taboes. Zo maakte ze in eerdere seizoenen al een reportage over de golf aan illegale abortussen op de Filipijnen en een verhaal over de heftige eenzaamheid in Japan, vaak met de dood tot gevolg.

Linda Hakeboom krijgt op de School voor Journalistiek in Utrecht volledig tegen haar zin een camera in haar handen gedrukt. Schrijver wilde ze worden, dus wat moest ze met dat ding? Uiteraard lijkt het eerste filmpje dat ze maakt nergens op, maar ze was gegrepen: beelden deden iets met haar. En zo geschiedde. Inmiddels is Linda al jaren documentairemaker en presentatrice.

Naast de vele reizen naar het buitenland voor Trippers, heeft Linda in 2017 ook een nieuwe documentaire gemaakt, genaamd ‘#DJ’. Deze documentaire gaat over het heftige leven van DJ Bram Fidder en was te zien op NPO3. In hetzelfde jaar deed Linda mee aan The Big Escape, wat ze uiteindelijk heeft gewonnen.

Voorheen was Linda ook te zien als één van de gezichten van het VARA programma RamBam. Daarnaast kennen we haar van haar documentaires over Douwe Bob, Jett Rebel, Jan Jaap van der Wal en de high class escortwereld voor TLC. Ook maakte ze haar eigen documentaireserie over bekende mannen met een stevig imago voor BNN, genaamd Linda’s Mannen. Daarin zag je Giel van StukTV, Lil’ Kleine, Timor Steffens en voetballer Ricardo Kishna.

Linda Hakeboom gaat in 2019 weer een documentaire maken. De wereldberoemde YouTube-visagiste Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, is dit keer het onderwerp. Het wordt Linda’s eerste internationale docu.

Linda Hakeboom boeken als dagvoorzitter

Linda Hakeboom boeken voor jouw evenement? Deze documentairemaker, presentatrice en journalist boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget