Lize Korpershoek

Lize Korpershoek is illustrator en (online) presentatrice. Haar presentatie en interviewstijl is rap van geest, vrij en informeel. De toon is vaak humoristisch maar toch betrokken.

Of bel:

Lize Korpershoek op jouw evenement?

Lize Korpershoek maakt, illustreert en presenteert online video’s voor zowel haar eigen kanaal, voor omroepen als in opdracht van diverse merken.

Zo was ze bijvoorbeeld één van de vaste gezichten op het YouTube- kanaal van Albert Heijn en maakte de veelbesproken documentaire Mijn Seks is Stuk in samenwerking met de VPRO. In het verleden werkte zij met verschillende partijen; van LINDA TV tot het Ministerie van Cultuur en Onderwijs, van stichting lezen tot Top Notch.

Ook is Lize een grote naam op haar social mediakanalen. Dit begon in 2010 met online bekendheid vanwege het project #helplizeaaneenlaptop, waarmee ze in ruil voor een donatie tekeningen maakte. Naast de laptop leverde haar dit een sponsordeal op met tekentablettenfabrikant Wacom en illustratieopdrachten voor o.a. Asics, Converse en Heineken. In 2012 maakte zij de 10-delige serie Op Pad met Petra waarin zij haar moeder de winter doorhielp. Ook de samensmelting van haar katten op Instagram genereerde veel aandacht en haar katten Dirk en Dennie zijn ware Instagram fenomenen te noemen. Mede hierdoor won ze in 2019 de prijs voor Beste Instagrammer vanuit The Best Social Awards. In mei 2020 verschijnt er een prentenboek die ze zelf schrijft en illustreert over De Samensmelting bij Unieboek Spectrum.

In 2017 begon Lize haar eigen wekelijkse YouTube-show Adviezen van Lize waarin zij antwoord gaf op typische millennial-dilemma’s. Adviezen van Lize was niet alleen te vinden op YouTube, maar ook als rubriek elke donderdagochtend op 3FM en als column in de VIVA. Organisaties als Heinz, IKEA, maar ook het ministerie van Volksgezondheid lieten hun boodschap door Lize in een speciaal voor hen gemaakte aflevering gieten op het Adviezen van Lize kanaal. Ook was Lize in 2018 te horen als presentator van Bezeten van Eten, een podcast van Appie Today. Lize’s presentatie en interviewstijl is hierbij rap van geest, vrij en informeel. Haar toon is vaak humoristisch en betrokken. Deze Podcast won een Europese Loavie award voor beste Podcast serie.

In haar veelzijdigheid maakte ze de daarnaast videoclips voor Anouk, Yellow Claw en Lucky Fonz III. Ook schreef ze de afgelopen jaren columns voor Glamour, Cineville en VIVA en in speelde Lize met haar kat Dirk haar eerste filmrol in de film House of No Limits.

Lize Korpershoek’s presentatie en interviewstijl is rap van geest, vrij en informeel. De toon is vaak humoristisch maar betrokken. Ook geeft ze presentaties over hoe je je online kan positioneren/ presenteren. Hierbij komt haar eigen online ervaring goed van pas en leert ze het de deelnemers aan de hand van praktijkopdrachten.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?