Cornald Maas

Cornald Maas is met zijn brede interesse en kennis van cultuur en theater is een gewilde spreker op dit gebied. Zijn lezing ‘van niets tot iets’ gaat over hoe je van iets waar niemand meer in geloofde uiteindelijk toch een succes weet te maken. Hij spitst dit onderwerp ook toe op het Songfestival: waar komt Nederland vandaan op het Songfestival? De gloriejaren van weleer en hoe we uiteindelijk toch weer succesvol werden – en wat daarvoor nodig was.

Of bel:

Cornald Maas op jouw evenement?

Cornald Maas (1962) is televisiepresentator en schrijver. Hij presenteert het programma Volle Zalen, waarvoor hij gedurende een langere periode theatericonen op weg naar een voorstelling volgt. Ook presenteert hij al tien jaar live vanaf het theater- en muziekfestival ‘Oerol’. Verder kennen veel mensen Cornald van het Eurovisie Songfestival, waar hij sinds 2004 het commentaar voor doet. Eerder presenteerde hij acht jaar lang het live kunst- en cultuur tv-programma ‘Opium’ en het gala rondom de uitreiking van de Gouden Televizier Ring 2011.

Nadat Cornald in Leiden de studie Nederlandse taal- en letterkunde afrondt vindt hij werk bij de Volkskrant. Hij schrijft onder andere voor het kunstkatern en recensies over kinder- en jeugdliteratuur. Een aantal jaren later, in 2006 en 2007 schrijft hij voor Volkskrant magazine de serie ‘Trotse ouders’. Ook in het tijdschrift LINDA en voor het tijdschrift de serie ‘Verlies’ verschijnen regelmatig artikelen van zijn hand.

Daarnaast schrijft Cornald boeken. Titels als ‘Op de helft’, ‘Over de helft’, ‘Nou en wow!’, ‘Roem in Nederland’ en ‘Uit elkaar’ zijn afkomstig van de schrijver. In het najaar van 2018 verschijnt zijn nieuwe boek ‘Ach kind toch, een verhaal van moeder en zoon’, waarbij hij het leven schetst van zijn moeder aan de hand van honderden brieven die zij hem schreef.

Zijn werk blijft niet beperkt tot het papier. Zo was hij als redacteur betrokken bij ‘De schreeuw van de Leeuw’ in samenwerking met Paul de Leeuw en ‘Sonja op Zaterdag’ samen met Sonja Barend. Daarnaast fungeerde hij als jurylid bij de Nederlandse nationale finales van het songfestival van 1998, 2003, 2004 en 2005.

Sinds vijf jaar is Cornald juryvoorzitter van de Musical Awards. Daarbij is hij al drie jaar lang juryvoorzitter van de Canal Parade.

Cornald Maas boeken als dagvoorzitter of spreker

Met zijn brede interesse en kennis van cultuur en theater is Cornald Maas een gewilde spreker op dit gebied. Zijn lezing ‘van niets tot iets’ gaat over hoe je van iets waar niemand meer in geloofde uiteindelijk toch een succes weet te maken. Hiermee weet hij goed een link te leggen naar het bedrijfsleven, daarnaast spitst hij dit onderwerp ook toe op het Songfestival: waar komt Nederland vandaan op het Songfestival? De gloriejaren van weleer, hoe de klad erin kwam, hoe we uiteindelijk keer op keer onderuit gingen, hoe we uiteindelijk toch weer succesvol werden – en wat daarvoor nodig was.

Cornald Maas boeken voor jouw evenement? Deze televisiepresentator en schrijver boek je exclusief bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?