John van den Heuvel

John van den Heuvel staat bekend om zijn gedegen onderzoek en verrassende onthullingen over de onderwereld. Hij is dan ook een veelgevraagd spreker op het gebied van misdaad.

Of bel:

John van den Heuvel op jouw evenement?

Misdaadverslaggever en voormalig politieman John van den Heuvel (1962) is schrijvend journalist voor De Telegraaf en staat bekend om zijn diepgravende onderzoeken en onthullende publicaties over criminelen en hun zaken. Daarnaast vervult hij een rol als crimedeskundige in televisie- en radioprogramma’s, zo is hij regelmatig te zien bij RTL Boulevard. Ook presenteert hij eigen televisieprogramma’s welke te zien zijn bij RTL en Videoland.

Eerder bracht John meerdere boeken uit en heeft hij bestsellers op zijn naam staan, zoals ‘Doden liegen niet’, ‘Berichten uit de Bajes’ en ‘Tijdperk Holleeder’. Zijn laatste boek, ‘De spiegel van het recht’, kwam uit in 2015. Hier laat John zien dat er niet altijd een duidelijke grens is tussen goed en kwaad.

Naast zijn werkzaamheden als schrijver en journalist verschijnt John op televisie met zijn eigen programma’s als ‘Ontvoerd’ en ‘Op de vlucht’. Ook is John actief bezig met het onderwerp Cybercrime, dit kwam naar voren in zijn programma ‘Online Misbruik Aangepakt’. Hij kan boeiend vertellen over de fascinerende wereld van hackers en hoe bedrijven en burgers zich kunnen beschermen tegen deze snel groeiende vorm van misdaad.

In 2012 presenteert John het tv-programma ‘Recht gezet!’ en zorgt hij ervoor dat malafide bedrijven, bureaucratische overheidsinstellingen, fraudeurs en digitale loverboys ontmaskerd worden. Verder geeft hij in het programma tips aan ondernemers en burgers over hoe voorkomen kan worden om in de val van fraudeurs te vallen. Ook produceert hij documentaires als ‘Moorddossier Holleeder’ voor Videoland.

John van den Heuvel begint zijn loopbaan als undercoveragent bij de Amsterdamse politie. In 1990 wordt hij misdaadverslaggever bij De Telegraaf en maakt hij naam met opzienbarende publicaties. Hij ontmaskert bijvoorbeeld Desi Bouterse als drugsbaron, schrijft als eerste over de duistere handel en wandel van vastgoedtycoon Willem Endstra, en onthult achtergronden van spectaculaire liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Tevens brengt hij de misstappen van Keith Bakker aan het licht en volgt hij de verwikkelingen rond Badr Hari op de voet.

 

Andere talenten

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?

Vragen, advies of een spreker of dagvoorzitter aanvragen?

Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier hieronder invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op!

Van welke spreker(s) wil je meer informatie / beschikbaarheid ontvangen?