Skip links

Tom Kleijn

0.00

Tom Kleijn is een veelgevraagd spreker. Door zijn leven en ervaringen in Amerika weet hij veel over de Amerikaanse politiek maar ook over het land Amerika zelf.

Beschrijving

Tom Kleijn boeken 

Journalist en presentator Tom Kleijn op jouw event

Tom Kleijn (1969) is een gedreven journalist en presentator. Hij is één van de presentatoren van ‘Brandpunt+’ en een vaste gast in de programma’s ‘Pauw’ en ‘Jinek’.

Tom is opgegroeid in het Noord-Hollandse Schagen. Na de middelbare school gaat hij naar de Verenigde Staten om daar te studeren en te basketballen in het team van de universiteit. Terug in Nederland studeert hij af in Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij loopt stages bij CNN in Atlanta en de BBC in Londen.

In 1994 begint hij als verslaggever bij het programma ‘2 Vandaag’. Drie jaar later maakt hij de overstap naar ‘NOVA’ en reist hij de wereld over als buitenlandverslaggever. Hij doet veel verslag van natuurrampen, conflicten en oorlogsgebieden en dat leidt in 2006 tot het winnen van een Emmy Award voor de reportage ‘Op Jacht Naar de Taliban’.

Van 2010 tot en met 2014 woont hij in New York en is hij Amerika-correspondent voor het programma ‘Nieuwsuur’. Hij schrijft twee boeken: over de oorlog in Irak en over de Amerikaanse verkiezingen van 2012. Daarnaast doet hij exclusieve interviews met Hillary Clinton in New York en President Assad van Syrië in Damascus.

Sinds oktober 2017 is hij één van de gezichten van de KRO-NCRV.

Tom Kleijn boeken als spreker en dagvoorzitter

Tom Kleijn is een veelgevraagd spreker. Door zijn leven en ervaringen in Amerika weet hij veel over de Amerikaanse politiek maar ook over het land Amerika zelf. Zo sprak hij eerder als gastspreker / interviewer bij het IDFA, CPNB literatuurfestival, VICE, John Adams Institute, de Balie en AmericA Magazine.

Tom Kleijn boeken voor jouw evenement? Deze journalist en presentator boek je exclusief bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00