Skip links

Tina de Bruin

0.00

Tina de Bruin is een veelzijdig gezicht, dat niet meer weg te denken is van het Nederlandse doek. Van films tot series tot uiteenlopende televisie programma’s.

Beschrijving

Tina de Bruin boeken 

Tina de Bruin boeken voor jouw evenement

Tina de Bruin (1975) studeerde af aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam (2000). Zij was onder andere te zien in de theatervoorstellingen De Kortste Eeuw (Orkater), De Verschrikkelijke Moeder (Alex van Warmerdam), Toon – De Musical (VV Entertainment), De Eetclub  (Bos Theaterproducties), en in Hij Gelooft In Mij (Joop van den Ende Theaterproducties). En nog vele anderen.

Ook op televisie schitterde Tina vaak in series als Julia’s Tango (NET5), Schavuit van Oranje (EO) en in het humoristische televisieprogramma Tequilla. Ze presenteerde Kannibalenen De Nieuwste Show (BNN). Ze speelde in shows als Wat Als? (RTL4) en de tv series Gouden Bergen en Meiden van de Herengracht. Ze vervult regelmatig rollen in Het Klokhuis en de populaire NTR series Welkom Bij De Romeinen, Welkom in de IJzeren Eeuw etc.

In 2017 was de succesvolle serie Bitterzoet van LINDA.TV te zien op Net5, acteerde ze in Wakker worden en Het geheim van Eyk. In 2018 werkte ze mee aan verschillende series als Foute Vriendinnen (RTL) en Dr Tinus (SBS). Het afgelopen jaar was Tina te bewonderen in de videoland serie Random Shit, Familie Kruys, de serie Kees & Co waarin Tina de rol van Coosje vertolkte.

Tina is tevens te bewonderen in films als Gooische Vrouwen de film (Will Koopman), in de komedie Chez Nous (Tim Oliehoek), en in Toen was Geluk Nog Heel Gewoon (Ineke Houtman).

In 2017 Speelde ze in Oh Baby (Thomas Acda) en in 2018 in Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding (Barbara Bredero). In de zomer van 2019 was ze te zien in Whitestar (Jamel Aattache) en in de wintermaanden in Huisvrouwen Bestaan Niet 2 (Aniëlle Webster). En in 2020 in De Grote Slijmfilm (Hans Somers) .

In 2002 won Tina de persoonlijkheidsprijs op het Camarettenfestival.  Sinds mei 2012 is Tina de vaste voice-over van de tv zender TLC. Een zeer uitgebreid CV dus.

Tin de Bruin als dagvoorzitter 

Tina de Bruin boeken voor jouw evenenement? Tina boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's

, ,