Skip links

Syp Wynia

0.00

Syp Wynia treedt in het hele land op als politiek, economisch en diplomatisch spreker. Vanuit eigen ervaring weet hij het publiek met elk verhaal te boeien.

Beschrijving

Syp Wynia boeken

Syp Wynia op jouw event

Syp Wynia (1953) is een Nederlands journalist en columnist en was onder meer ruim twintig jaar politiek commentator en economisch columnist van Elsevier Weekblad. Sinds 2015 publiceert hij Wynia’s Week: een digitale nieuwsbrief over politiek en economie.

Ook is hij veelvuldig te horen en te zien op radio en tv. Zo is hij commentator voor programma’s van omroep WNL en presenteerde hij onder meer columns voor het tv-programma ‘Buitenhof’ en voor ‘BNR Nieuwsradio’. Hij wordt ook veel geraadpleegd door buitenlandse media en publiceert onder meer in Duitse en Belgische kranten.

Syp was chef politiek van Het Parool en opereerde zes jaar vanuit Brussel als Europees correspondent voordat hij overstapte naar Elsevier in Amsterdam. Hierin volgde hij Europese leiders over het hele continent en was hij getuige van alle belangrijke topbijeenkomsten: van de komst van de euro tot het einde van de Europese Grondwet.

Tot zijn baanbrekende publicaties behoren die over de arbeidsongeschiktheid in Nederland (2000), waarom de Europese Grondwet er beter niet zou komen (2005), de kosten van het immigratiebeleid (2009), handjeklap rond de gloeilamp en het klimaatbeleid (2009), waarom het Deense model voor Nederland kan werken (2008-2010), dat het gasverbod uitloopt op een debacle (2017-2019) en het Verdrag van Marrakesh (2018). Hij bedacht ook het begrip ‘lobbycratie’: hoe uitgerekend in het ogenschijnlijk brandschone Nederland handel in invloed zo gangbaar is (sinds 2005).

Syp Wynia als spreker

Syp Wynia is een veelgevraagd spreker en praat over politiek, economie en diplomatie. Uit eigen ervaring vertelt hij over cruciale momenten in de actuele geschiedenis. Hij kijkt beredeneerd vooruit naar de nabije toekomst van Nederland en Europa.

Syp Wynia boeken voor jouw evenement? Deze politiek en economisch journalist boek je exclusief bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

,

Thema's

,