Skip links

Stella Bergsma

0.00

Stella Bergsma (1970) is schrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band Einsteinbarbie.

Beschrijving

Stella Bergsma boeken

Stella Bergsma op jouw evenement

Stella Bergsma (1970) is schrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band Einsteinbarbie. In 2014 verscheen haar bundel Cupcakes met gedichten en songteksten bij uitgeverij Lebowski en in 2015 vertaalde ze gedichten van Charles Bukowski, voor de bundel ‘De Laatste Nacht van de Aarde’.

In maart 2016 verscheen bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar Bergsma’s debuutroman Pussy Album, een spraakmakend boek, dat haar in één klap op de kaart zette in literair Nederland. ”

In 2020 verschijnt Nouveau Fuck, een manifest voor dwarsdenkers, waarin de gevaarlijkste schrijfster van Nederland je laat kennismaken met de onverschrokken vrouw aan de hand van onderwerpen als schaamte, woede, kwaadaardigheid, jezelf zijn en niet deugen.

Naast bundels en boeken schrijft zij columns voor onder meer de Volkskrant, HP/De Tijd, De Morgen, NTR, en Linda, over politiek, actualiteiten, seks en andere ongemakkelijke zaken. Samen met schrijfster Saskia Noort en actrice en columnist Georgina Verbaan tourde zij langs de Nederlandse zalen en festivals. Zij waren onder meer te zien op Lowlands, Film by the Sea en LINDA Festival.

Stella is regelmatig op televisie te zien in programma’s als DWDD, Ladies Night, Jinek, Mondo, Winteruur, RTL Boulevard, De Slimste Mens, Weet Ik Veel en de TV Kantine.

Alsof dat alles nog niet genoeg is, is Stella ook nog de bedenkster van de term ‘sletvrees’. Het woord was genomineerd voor woord van het jaar 2013 en het werd in 2014 opgenomen in de Van Dale.

Stella Bergsma boeken als spreker of dagvoorzitter

Je kunt Stella boeken voor optredens, dagvoorzitterschappen, lezingen, colleges en workshops via sprekersbureau Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

,