Skip links

Sophie Derkzen

0.00

Sophie Derkzen is journalist (De Correspondent, Vrij Nederland) en een zeer deskundig dagvoorzitter. Ze verdiept zich graag in complexe kwesties in (internationale) politiek en samenleving, maar ook binnen de schone kunsten.

Beschrijving

Sophie Derkzen boeken

Sophie Derkzen op jouw evenement

Sophie Derkzen (1984) is journalist en moderator met een fascinatie voor internationale politiek en cultuur. Op NPO Radio 1 presenteert ze voor de VPRO Bureau Buitenland. Ze maakte de podcast Radio Merkel en schreef voor De Correspondent over Duitsland. Eerder werkte ze bij Vrij Nederland, als gastredacteur voor de Duitse krant Die Zeit en op de politieke afdeling van de Nederlandse Ambassade in Berlijn.

Derkzen studeerde cum laude af in de Geschiedenis van Politiek Debat en voltooide ook de Master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Daarvoor studeerde ze twee jaar aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en was ze, onder andere, kamermeisje in een Duits kasteelhotel. Ze spreekt vloeiend Duits, Engels en Frans.

Sophie Derkzen boeken als dagvoorzitter

Sophie Derkzen is een zeer deskundig dagvoorzitter en moderator. Ze verdiept zich graag in complexe kwesties in (internationale) politiek en samenleving. Scherpte en humor zijn daarbij haar handelsmerk. Als debatleider en podium-interviewer treedt ze op voor gerenommeerde opdrachtgevers. Ze leidde talloze debatten in de zorg- en publieke sector, maar ook binnen de schone kunsten. Ook presenteerde Sophie grote festivals rondom de Europese en Amerikaanse verkiezingen. Ze heeft kortom ervaring met zowel grote publieksevenementen als kleinschalige(r) expertmeetings, ook in het Engels en Duits.

Sophie Derkzen op jouw evenement? Deze veelzijdige politiek journaliste boek je exclusief bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's

, , , , ,