Skip links

Sophie Derkzen

0.00

Sophie Derkzen is journalist (De Correspondent, Vrij Nederland) en een zeer deskundig dagvoorzitter. Ze verdiept zich graag in complexe kwesties in (internationale) politiek en samenleving, maar ook binnen de schone kunsten.

Beschrijving

Sophie Derkzen boeken

Sophie Derkzen op jouw evenement

Sophie Derkzen (1984) is journalist voor onder meer De Correspondent en moderator met een fascinatie voor internationale politiek en cultuur.

Sophie is gespecialiseerd in het land Duitsland en schrijft ook voor De Correspondent veel over onze oosterburen. Ze was zes jaar redacteur bij Vrij Nederland, in 2013 gastredacteur bij het Duitse opinieweekblad ‘Die Zeit’ en werkte van 2015 tot 2017 voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn. Ook is ze de presentator van ‘Radio Merkel’, een podcast over Angela Merkel, mede gebaseerd op de serie over Duitsland die ze eerder schreef voor De Correspondent.

Derkzen studeerde cum laude af in ‘de Geschiedenis van Politiek Debat’ en voltooide tegelijkertijd de Master ‘Journalistiek en Nieuwe Media’ aan de Universiteit Leiden. Eerder studeerde ze twee jaar aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, volgde ze een literair semester aan de Sorbonne in Parijs en was ze kamermeisje in een Duits kasteelhotel. Ze spreekt vloeiend Engels, Duits en Frans.

Sophie Derkzen als dagvoorzitter 

Sophie Derkzen is een zeer deskundig dagvoorzitter en moderator. Ze verdiept zich graag in complexe kwesties in (internationale) politiek en samenleving. Scherpte en humor zijn daarbij haar handelsmerk. Als debatleider en podium-interviewer treedt ze op voor gerenommeerde opdrachtgevers. Ze leidde talloze debatten in de zorg- en publieke sector, maar ook binnen de schone kunsten. Ook presenteerde Sophie grote festivals rondom de Europese en Amerikaanse verkiezingen. Ze heeft kortom ervaring met zowel grote publieksevenementen als kleinschalige(r) expertmeetings, ook in het Engels en Duits.

Sophie Derkzen op jouw evenement? Deze veelzijdige politiek journaliste boek je exclusief bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's

, , , , ,