Skip links

Sinan Can

0.00

In verband met zijn series gemaakt in diverse oorlogs- en conflictgebieden wordt Sinan Can vooral gevraagd om te spreken over internationale conflicten, vluchtelingen, Midden-Oosten, Turkije en terreur.

Beschrijving

Sinan Can boeken 

Journalist Sinan Can boeken voor jouw event

Sinan Can (1977) is programmamaker, onderzoeksjournalist en documentairemaker.

Na zijn studie journalistiek in Tilburg werkte Sinan voor CNN Turk in Istanboel, de NMO en de NTR. Daarna werkt hij zes seizoenen voor het onderzoeksprogramma ‘Zembla’ (VARA). Voor zijn aflevering ‘De gijzeling in Almelo’ wint hij de Loep, dé prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Vanaf 2011 maakt hij documentaireseries voor BNNVARA waarmee hij verschillende nominaties en prijzen in de wacht sleept. In 2011 verschijnt ‘Tien jaar na 9/11’, in 2013 de serie ‘Uitgezet’ en in 2015 ‘Bloedbroeders’, waarin hij de Armeense genocide onderzoekt.

In 2016 verschijnt zijn drieluik ‘De Arabische Storm’ over de gevolgen van de Arabische Lente en tevens de serie ‘Onze missie in Afghanistan’. In 2017 maakt hij het tweeluik ‘In het spoor van IS’ waarmee hij genomineerd wordt voor de Zilveren Nipkowschijf en in 2018 portretteert hij de ellende van kinderen van jihadgangers in ‘De verloren kinderen van het kalifaat’.

Voor zijn televisiewerk ontvangt Sinan in 2016 de ereprijs Journalist voor de Vrede. Verder schrijft hij ook achtergrondverhalen en boeken bij zijn series.

Sinan is geregeld als deskundige te zien bij diverse talkshows als Pauw, Jinek, De Wereld Draait Door en RTL Late Night om te praten over onder andere internationale conflicten, vluchtelingenproblematiek en terreur.

Sinan Can boeken boeken als spreker

Sinan Can wordt veel gevraagd voor het geven van lezingen. In verband met zijn series gemaakt in diverse oorlogs- en conflictgebieden wordt hij vooral gevraagd om te spreken over internationale conflicten, vluchtelingen, Midden-Oosten, Turkije en terreur. Hij heeft op zijn reizen veel heftige, maar ook mooie momenten beleefd waardoor hij met grote passie over deze bijzondere, soms zware onderwerpen spreekt.

Sinan Can boeken voor jouw evenement? Deze onderzoeksjournalist en documentairemaker boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

,

Budget

Thema's

,