Skip links

Renate Verhoofstad

0.00

Renate Verhoofstad is sportschrijver, programmamaker en eindredacteur. Ze vindt sport een ‘opera d’arte’: een voorstelling als het leven zelf waarin het draait om winst, verlies, trots, schoonheid, corruptie, vreugde en verdriet.

Beschrijving

Renate Verhoofstad boeken

Renate Verhoofstad boeken voor je evenement

Renate Verhoofstad is sportschrijver, programmamaker en eindredacteur. Ze werd na de Academie voor Journalistiek verslaggever bij RTL Nieuws en Sport en trad in 1997 in dienst bij de VPRO waar ze in nauwe samenwerking met presentator Wilfried de Jong programma’s zoals Sportpaleis de Jong en Holland Sport samenstelde. Renate woonde tussen 2003 en 2011 in Italië waar ze werkzaam was als correspondent voor verschillende Nederlandse media, ze schreef onder andere een wekelijkse column voor AD Sportwereld. Daarnaast is ze freelance schrijver, columnist, tolkvertaler en documentairemaker. Ook schuift ze regelmatig aan in radio- en televisieprogramma’s om over sportonderwerpen of de Italiaanse sportcultuur te praten.

Verder schoof ze in het verleden regelmatig aan bij Mart Smeets als tafeldame bij de Avondetappe van de NOS. Renate werkt op dit moment voor de VPRO en AVRO/TROS aan verschillende producties, zoals De Beloften; een documentaireserie over jonge beloftevolle sporters met een Olympische droom.

Renate vindt sport een ‘opera d’arte’: een voorstelling als het leven zelf waarin het draait om winst, verlies, trots, schoonheid, corruptie, vreugde en verdriet. De lijn tussen falen en succes is soms flinterdun. Renate is een bevlogen verhalenverteller, met sport als metafoor voor het leven. Ze spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Italiaans.

Renate Verhoofstad boeken als spreker

Renate Verhoofstad boeken voor jouw evenement? Deze sportjournalist en eindredacteur boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bron foto: Pim Ras

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's