Skip links

Peter R. de Vries

0.00

Peter R. de Vries is een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker en is door zijn jarenlange ervaring als verslaggever, schrijver, televisiemaker en ondernemer op vele type events in te zetten.

Beschrijving

Peter R. de Vries boeken

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries boeken voor jouw event

Peter R. de Vries (1956) is misdaadverslaggever en -schrijver en al jarenlang één van de meest bekende misdaad-experts op tv.

Tijdens zijn kleurrijke carrière heeft hij vele criminelen ontmaskerd en tal van zaken aan het licht of nader tot een oplossing gebracht, zoals de Baarnse moordzaak, de Schiedammer parkmoord, de Puttense moordzaak en de verdwijning van Natalee Holloway. Voor deze laatste case won hij in 2008 zelfs een Amerikaanse Emmy Award.

Peter Rudolf de Vries begint zijn journalistieke loopbaan in 1978 op de Haagse redactie van ‘De Telegraaf’. Daar groeide al snel zijn interesse en voorliefde voor misdaadverslaggeving. In 1987 wordt hij hoofdredacteur van het weekblad ‘Actueel’, dat hij vervolgens omvormt tot een misdaadmagazine. Vanaf 1991 heeft De Vries een eigen bureau in misdaadverslaggeving en schrijft hij columns voor week- en dagbladen. Daarnaast is hij auteur van een aantal bekende misdaadboeken, waaronder ‘De Ontvoering Van Alfred Heineken’ (2013).

Al snel maakt Peter R. de Vries ook de stap naar televisie. Hij is bedenker en eindredacteur van onder meer het misdaadprogramma ‘Crime-Time’, en hij is presentator, bedenker en hoofdredacteur van het televisieprogramma ‘Peter R. de Vries, Misdaadverslaggever’, dat na vele succesvolle jaren in 2012 voor het laatst te zien is. Sindsdien is hij veelgevraagd misdaad-expert in talkshows als ‘Pauw’, ‘DWDD’ en ‘Jinek’. Ook is hij sinds enkele jaren de vaste misdaadjournalist bij ‘RTL Boulevard.’

Naast zijn vele journalistieke werkzaamheden, heeft Peter, samen met zijn zoon Royce, twee bedrijven opgericht: het bureau PR Sportmanagement BV opgericht, dat zaken waarneemt van profvoetballers, en advocatenkantoor De Vries & Kasem in Amsterdam. Van dit laatste bedrijf is hij tevens algemeen directeur.

Peter R. de Vries als spreker

Peter R. de Vries is een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker en is door zijn jarenlange ervaring als verslaggever, schrijver, televisiemaker en ondernemer op vele type events in te zetten.

Peter R. de Vries op jouw evenement? Deze bekende misdaadjournalist boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's

, ,