Skip links

Nico-Jan Hoogma

0.00

Nico-Jan Hoogma is veelal te boeken als spreker, door zijn jarenlange ervaring in de topsport, zowel als professional als bestuurder, is Nico-Jan een zeer inspirerend spreker en inspirator. Hij wordt veelal gevraagd voor een optreden in interview-vorm. In combinatie met interactie uit het publiek, levert dit vaak zeer leuke vraaggesprekken op.

Beschrijving

Nico-Jan Hoogma boeken

Nico-Jan Hoogma boeken voor jouw evenement

Nico-Jan Hoogma (1968) is een voormalig Nederlands voetballer, die na zijn loopbaan verder ging als bestuurder. Momenteel is hij directeur topvoetbal bij de KNVB.

Nico-Jan kwam tijdens zijn actieve carrière uit voor Cambuur Leeuwarden, FC Twente, Hamburger SV (Duitsland) en Heracles Almelo, voornamelijk als verdediger.

Op 21-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Eerste Divisie bij Cambuur. In 1992 werd hij met Cambuur kampioen van de Eerste Divisie. Bij Twente speelde hij 187 eredivisiewedstrijden en tien wedstrijden in de Europa Cup. In 1998 verhuisde Hoogma naar Hamburger SV, waar hij het in zes seizoenen tot aanvoerder schopte en in de Champions League uitkwam. In 2004 keerde hij terug naar Nederland, bij Heracles Almelo. In 2005 werd hij hier kampioen van de Eerste Divisie. Na nog een jaar Eredivisie sloot hij in 2006 zijn loopbaan als profvoetballer af.

Na zijn carrière als profvoetballer ging Nico-Jan aan de slag als Algemeen Manager en later Algemeen  Directeur bij Heracles Almelo. Hier werkte hij ruim tien jaar, van 2007 tot begin 2018. Sinds maart 2018 is hij directeur topvoetbal bij de KNVB.

Door zijn jarenlange ervaring in de topsport, zowel als professional als bestuurder, is Nico-Jan een zeer inspirerend spreker en inspirator.

Nico-Jan Hoogma als spreker

Nico-Jan Hoogma wordt het meest gevraagd voor een optreden in interview-vorm. In combinatie met interactie uit het publiek, levert dit vaak zeer leuke vraaggesprekken op. Onderwerpen die o.a. aan bod komen; zijn achtergrond als voetballer, de overgang van professioneel voetballer naar directeur bij Heracles Almelo en nu bij de KNVB en de groei van een kleine club tot een stabiele middenmoter in de eredivisie.

Nico-Jan Hoogma op jouw evenement? Deze voormalig voetballer en topsportbestuurder boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Fotocredits: KNVB Media

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

,

Thema's

, , ,

Budget