Skip links

Laila Frank

0.00

Laila kan geboekt worden als spreker over politieke, maatschappelijke en culturele ontwikkelingen in de Amerika. Haar reizen zijn haar inspiratie. Ze legt verbanden tussen kleine ontmoetingen en grote maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen in het land.

Beschrijving

Laila Frank boeken 

Laila Frank boeken voor jouw event

Laila Frank is journalist en Amerikaspecialist. Ze schrijft onder andere voor de Groene Amsterdammer en duidt regelmatig de actualiteit voor media waaronder Op1, NPO radio1, Met Het Oog op Morgen, BNR en Bureau Buitenland. Ze woonde en werkte in Philadelphia en Los Angeles, reisde veelvuldig door Amerika en verdeelt haar tijd nu tussen Nederland en de VS.

‘Amerika wordt vaak neergezet in clichés en extremen; luid, arrogant of land van de onbegrensde mogelijkheden. Maar Amerika is een land vol tegenstellingen: genereus, liefdevol en kansrijk maar ook hard, rauw en meedogenloos. In mijn werk onderzoek ik die verschillende kanten van de Amerikaanse (politieke) cultuur voorbij de clichés en nieuwskoppen. Van Westkust naar Oostkust, van arm tot rijk, van Republikein tot Democraat.’

Frank koos voor de journalistiek na een succesvolle carrière als campagnespecialist en politiek adviseur. Ze managede politiek gevoelige projecten, adviseerde bestuurders en werkte aan campagnes in Nederland en Amerika. Daar sloot zich aan bij verschillende campagnes waaronder de Obamacampagne in 2012 waar ze een aantal maanden als Field Organizer in Philadelphia werkte. In 2018 stapte ze over naar de journalistiek op zoek naar verdieping en verbreding. Ze koos in tegenstelling tot de meeste Amerikacorrespondenten voor de Westkust op zoek naar een ander perspectief op het land.

Laila Frank boeken als dagvoorzitter

Laila kan geboekt worden als spreker over politieke, maatschappelijke en culturele ontwikkelingen in de Amerika. Haar reizen zijn haar inspiratie. De ontmoetingen en observaties onderweg brengt ze mee als spreker. Ze legt verbanden tussen kleine ontmoetingen en grote maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen in het land. Hierbij put ze uit haar reizen door het land, haar werk en leven in de VS en haar achtergrond in de politieke wereld.

Laila kan ook worden geboekt als dagvoorzitter bij evenementen over (maatschappelijk) activisme, campagnes, politiek en de deeleconomie. Als clown in het jeugdcircus leerde ze publiek aanvoelen. Als journalist leerde ze verhalen vertellen. Als politiek adviseur leerde ze processen vormgeven. Als spreker en dagvoorzitter combineert ze die kwaliteiten.

Laila kan worden ingezet als panellid, interviewer of dagvoorzitter. Zij heeft een brede kennis over de Amerikaanse samenleving. Lezingen kunnen in overleg met opdrachtgevers worden samengesteld.

Laila Frank boeken op voor jouw evenement? Dat kan bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

,

Budget

Thema's

, , ,