Skip links

Joel Broekaert

0.00

Joël geeft lezingen door het hele land over, het verschil tussen smaak en aroma’s, over proeven en benoemen en over die illustere 5e smaak: umami. Daarnaast is Joël Broekaert door zijn aanstekelijke enthousiasme en humor een uitermate onderhoudend spreker en dagvoorzitter.

Beschrijving

Joël Broekaert boeken 

Recensent Joël Broekaert boeken voor jouw event

Joël Broekaert (1982) is restaurantrecensent en culinair journalist, bekend van NRC, Vrij Nederland en van zijn tv-programma’s De Smaak van Joël en De Vijf Smaken van Joël. (En als bijna Slimste Mens.) Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en begon zijn journalistieke carrière als stagiair bij NRC- en RTL-correspondenten in New York en werkte als redacteur bij nrc.next. Sinds 2012 heeft Joël zich volledig toegelegd op de gastronomie, smaak en de kunst en wetenschap van het proeven.

Joël recenseert wekelijks een restaurant in NRC. Hij is een van de belangrijkste en meest gerespecteerde stemmen in culinair Nederland. Daarnaast duikt hij in de geschiedenis en wetenschap van ons eten in originele, vermakelijke en informatieve series als ‘De evolutie van het leven in zee in 10 visgerechten’ (NRC) of ‘De wereldgeschiedenis in 12 bonen’ (Vrij Nederland).

Hij eet regelmatig bij de beste restaurants in binnen en buitenland. Maar staat tussendoor ook met zijn poten in de modder. Bijvoorbeeld om zalm te vissen met de lokale bevolking in Alaska of om zout te winnen met nomaden in de woestijn van Ethiopië.

Joël maakt populairwetenschappelijke programma’s over eten voor NPO 2. In De Smaak van Joël ontrafelt hij de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen als garen, stollen en gisten. Bereidingen die we dagelijks uitvoeren in de keuken, maar die vaak lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. In De Vijf Smaken van Joël onderzocht hij in vijf afleveringen de vijf basissmaken – zoet, zuur, zout, bitter en umami.

Joël Broekaert boeken als spreker of dagvoorzitter

Joël geeft lezingen door het hele land over smaak en proeven.  Laat u zich niet op het verkeerde been zetten door zijn rebelse uiterlijk. Joël is een doorgewinterde journalist, die de juiste vragen weet te stellen en zich niet makkelijk laat afschepen. Door deze kwaliteiten is hij een ideale debatleider, die waar nodig de diepte in duikt, maar ook op een luchtige manier de vaart erin kan houden.

Joël Broekaert op jouw evenement? Deze culinair journalist boek je exclusief via Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

,

Budget

Thema's

,