Skip links

Hidde Boersma

0.00

Hidde Boersma is een bekroond wetenschapsjournalist, essayist en documentairemaker. Hidde Boersma boeken voor jouw evenenement? Hidde boek je bij Talent Talks.

 

Beschrijving

Hidde Boersma boeken

Hidde Boersma boeken voor jouw evenement

Hidde Boersma is een bekroond wetenschapsjournalist, essayist en documentairemaker. Hij is een uitgesproken stem in het debat over de toekomst van wereld, vooral als het gaat over de landbouw. Zijn artikelen verschijnen onder andere in de Volkskrant, Groene Amsterdammer, de Correspondent en Elsevier.

Boersma debuteerde in 2017 als filmmaker met de documentaire Well Fed, waarin hij de effecten onderzocht van de weerstand tegen genetische gemodificeerde gewassen in Europa, op het leven van de armste boeren. Hij is co-auteur van ‘Ecomodernisme – het nieuwe denken over groen en groei,’ een veelbesproken boek uit 2017 over een nieuwe groene beweging die gelooft in een welvarende en groene toekomst voor iedereen. In 2020 komt zijn vierde boek ‘Meer’ uit, een pleidooi voor overvloed als sleutel voor welvaart en duurzaamheid. Zijn lezingen zijn optimistisch, ontspannen en tegendraads.

Hidde Boersma is van origine gepromoveerd microbioloog. In 2009 maakte hij overstap naar de journalistiek, waarin hij met zijn stevige wetenschappelijke basis snel carrière maakte. Zijn verhalen, of het nu op schrift of mondeling is, ademen vertrouwen in de mensheid en de toekomst. Goed onderbouwt verzet hij zich tegen pessimisme en doemdenken: de wereld staat er veel beter voor dan we denken, en als we ons best blijven doen staat ons een fijne toekomst te wachten.

Hidde Boersma als spreker

Een lezing van Hidde staat bol van de verrassende feiten en inzichten. Zijn stijl is fris en diepgaand.  Hij is bereisd en belezen, en onderbouwt zijn pleidooi met mooie beelden en overtuigende cijfers. Hidde hield driemaal een TEDx-talk, en is tevens een scherp debater.

Hidde Boersma boeken voor jouw evenenement? Hidde boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's

, , ,