Skip links

Gregory Shapiro

0.00

Als kenner van zowel de Amerikaanse als de Nederlandse samenleving is Gregory een gewild spreker. Gecombineerd met zijn achtergrond als comedian is hij de ideale dagvoorzitter, die zowel publiek, gasten als organisatie op hun gemak stelt en aan het lachen krijgt zonder ooit grof te worden.

Beschrijving

Gregory Shapiro boeken 

Gregory Shapiro boeken voor jouw evenement

Greg Shapiro (1968) is comedian, acteur en auteur. Hij heeft zowel de Amerikaanse als de Nederlandse nationaliteit. Greg werd wereldberoemd als de stem van Donald Trump in Arjan Lubachs ‘Netherlands Second’ video. Hij kwam in 1994 naar Nederland om samen met zijn vrienden Boom Chicago op te zetten. Hij was host en schrijver van Comedy Central News, werkte samen met o.a. BNR Radio, BNNVARA en de VPRO en was als acteur te zien in verschillende Nederlandse speelfilms en televisieseries.

Zijn eigen inburgering in Nederland vormde de inspiratie voor twee solovoorstellingen How to be Orange en Superburger: the Man with Split Nationalities. In 2020 trad Greg op met Leaving Trumpland, het vervolg op zijn succesvolle voorstelling The Madness of King Donald (4 sterren Volkskrant), waarmee hij door Nederland toerde totdat de theaters wegens corona weer gesloten werden. Greg liet zich niet uit het veld slaan en creëerde de webinar How not to Zoom over alle do’s en don’ts tijdens het online vergaderen.

Greg schreef inmiddels ook drie boeken: How to Be Orange, How to Be Dutch: the Quiz en eind 2020 verscheen zijn derde boek The American Netherlander, 25 Years of Expat Tales. Als The American Netherlander geeft hij masterclasses aan internationale bedrijven over culturele assimilatie, Culture Shock Therapy.

Met een brede kennis van zowel de Amerikaanse als de Nederlandse cultuur is Greg een gewild spreker voor een groot scala aan evenementen. In de afgelopen 25 jaar trad hij meer dan 1000 keer op, vaak met een groen of oranje thema. Voor bedrijven als ASML, Philips en ABN Amro , maar ook voor universiteiten en hogescholen, overheid en non-profit organisaties.

Zo was hij eerder gastheer voor Koning Willem-Alexander, president François Hollande en NATO. Als talkshow host imiteerde hij Graham Norton (voor Tommy Hilfiger), Seth Meyers (voor Booking.com) en Matthijs van Nieuwkerk (voor ING). Als keynote speaker sprak hij niet alleen op congressen maar ook in rijdende bussen, studentenkamers en zelfs in de business class van een KLM 747 op 10 km hoogte.

Gregory Shapiro als spreker of dagvoorzitter

Gregs achtergrond als improv comedian maakt hem een ideale dagvoorzitter. Hij stelt publiek, gasten en organisatie op hun gemak en krijgt iedereen aan het lachen zonder ooit grof te worden. Gregory Shapiro boeken voor jouw evenement? Dat kan bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

,

Budget

Thema's

, , ,