Skip links

Dan Jing Wu

0.00

Dan Jing Wu weer met haar passie en enthousiasme voor de wetenschap het publiek te enthousiasmeren en inspireren voor de wetenschap.

Beschrijving

Dan Jing Wu boeken voor jouw evenement

Dan Jing Wu (1989) is wetenschapper, wetenschapscommunicator en entrepreneur. Als biomedisch ingenieur doet ze onderzoek naar het maken van weefsels met behulp van biomaterialen. Ze ontwerpt slimme materialen die kunnen samenwerken met het lichaam zodat schades gerepareerd kunnen worden. Haar wetenschappelijke expertise is ‘de maakbare mens’, regeneratieve geneeskunde en biomaterialen.

Daarnaast is ze sinds 2018 actief als één van de ‘Faces of Science’ ambassadeurs bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en communiceert ze regelmatig wetenschap aan groot publiek. Daarnaast blogt en vlogt ze voor NEMOkennislink over haar onderzoek om de jonge generatie te inspireren en motiveren voor de wetenschap.

In 2019 stond ze in de landelijke finale van de internationale wetenschapscommunicatie wedstrijd Famelab. Daarnaast was ze moderator bij vakconferenties en bij InScience Wetenschapsfilmfestival. Ook was ze jurylid bij Eurekacup en Famelab TU/e.

Tot slot is ze ontwerpster en mede-oprichtster van het modemerk NOYA NOIR. Regelmatig wordt ze geïnterviewd over het ‘vallen en opstaan’ als vrouwelijke entrepreneur en het opzetten van een onderneming naast andere bezigheden.

Dan Jing Wu boeken als spreker

Dan Jing geeft regelmatig lezingen op internationale vakconferenties en op TV- en Radio programma’s o.a. BNNVARA, RTL4, AVROTROS NPO2, Radio NPO1, Universiteit van Nederland en regionaal nieuws. Met haar passie en enthousiasme voor de wetenschap wilt ze het publiek graag enthousiasmeren en inspireren voor de wetenschap. Dan Jing Wu boeken op voor jouw evenement? Dat kan bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's

,