Skip links

Daan Heerma van Voss

0.00

Daan Heerma van Voss (1986) is historicus, interviewer en schrijver. De afgelopen drie jaar heeft Daan, een ervaringsdeskundige, onderzoek gedaan naar een fenomeen dat ons allemaal aangaat: angst.

Beschrijving

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss boeken voor jouw evenement

Daan Heerma van Voss (1986) is historicus, interviewer en schrijver. Artikelen van zijn hand verschenen onder meer in: NRC Handelsblad, de Volkskrant, De Morgen en The New York Times. Voor zijn interviews ontving hij De Tegel, de prijs voor journalistieke kwaliteit. Zijn romans werden voor verschillende prijzen genomineerd en in meerdere talen vertaald. Ook treedt hij sinds zijn debuut als schrijver in 2010 regelmatig op als interviewer en moderator.

De afgelopen drie jaar heeft Daan, een ervaringsdeskundige, onderzoek gedaan naar een fenomeen dat ons allemaal aangaat: angst. In het voorjaar van 2021 zal hij zijn bevindingen presenteren in het boek De bange mens – mijn zoektocht naar de bron van onze angsten. Angst is een veelkoppig fenomeen, ontdekte hij, en het komt in alle organismen voor. De afgelopen veertig jaar groeide het zelfs uit tot een van de grootste geestelijke ‘ziekten’ van onze tijd: meer dan een miljoen Nederlanders lijden aan een angststoornis. Hoe is dit zo gekomen? Welke rol speelt de tijdgeest, welke rol spelen social media? En misschien nog wel belangrijker: hoe kunnen we omgaan met angst? Daan kan verscheidene angst-thema’s belichten, al naar gelang de wensen van de klant: de relatie tussen angst en creativiteit bijvoorbeeld, of de manier waarop we ons het beste kunnen wapenen tegen angst. Dit kan in de vorm van een talk of lezing, maar ook in de vorm van een gesprek of gezamenlijke sessie.

Daan kan een talk of lezing houden, maar ook in gesprek gaan met mensen op de werkvloer. Dit valt ook nog verder toe te spitsen op angsten omtrent corona, aangezien Daan in mei 2020, als een van de eersten in Nederland, een boek publiceerde over wat de crisis met ons deed; het is een wereldwijd verslag, waarin hij de ervaringen van mensen uit wel twintig landen onderbracht.

Daan Heerma van Voss als spreker

Daan Heerma van Voss boeken voor jouw evenenement? Daan boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's

,