Skip links

Andrew Makkinga

0.00

Andrew Makkinga heeft een enorme knowhow op het gebied van politiek en muziek. Hij is dan ook voornamelijk werkzaam als dagvoorzitter en debatleider voor diverse bedrijven, stichtingen en in het onderwijs.

Beschrijving

Andrew Makkinga boeken

Radiopresentator Andrew Makkinga boeken voor jouw event

Andrew Makkinga is presentator, interviewer en dagvoorzitter. Hij is moeilijk in een hokje te plaatsen en heeft juist daardoor een indrukwekkend CV opgebouwd. Zijn specialisaties en interesses betreffende de actualiteit, de muziek en de politiek weet Andrew uitstekend in zijn werk te combineren. En met Engels als eerste taal, kan hij vloeiend en met gemak ook een gesprek in het Engels leiden.

Andrew wordt geboren in Oeganda, en na enige tijd ook in Sudan en Nepal te hebben gewoond, strijkt het gezin uiteindelijk neer in Groningen. Op 17-jarige leeftijd is Andrew de jongste debutant in het VARA-programma Het Lagerhuis. Zijn talent als debater en panellid blijft niet onopgemerkt en niet lang daarna presenteert hij het televisieprogramma De Battle, maakt hij live reportages voor de NPS (nu de NTR) en zet hij zijn eerste stappen in de radiowereld. Samen met Kees de Koning (Topnotch) en DJ Malvin Wix presenteert hij uiteindelijk jarenlang het memorabele radioprogramma 3voor12XL.

Het grote Nederlandse publiek kent hem als presentator en interviewer (NTR) van live uitzendingen van muziekfestivals, zoals North Sea Jazz en de Uitmarkt. Hij heeft zijn eigen muziek- en interviewprogramma Makkinga Meets op NPO Soul & Jazz (voorheen Radio 6) en presenteerde eerder ook op NPO Radio 1. Ook is Andrew met regelmaat te zien als gast in talkshow M en voorheen DWDD en Pauw & Witteman om te spreken over politieke kwesties in binnen- en buitenland.

Sinds 2019 is Andrew ook lid van de Raad van Toezicht van het Fonds Podiumkunsten.

Andrew Makkinga boeken als dagvoorzitter

Andrew Makkinga heeft een enorme knowhow op het gebied van politiek en muziek. Hij is dan ook voornamelijk werkzaam als dagvoorzitter en debatleider voor diverse bedrijven, stichtingen en in het onderwijs. Vanwege zijn kennis op het gebied van politiek en maatschappij weten ook opdrachtgevers als de gemeente Amsterdam, de gemeente Rotterdam, Stichting Vluchteling, Universiteit Nijmegen, BKB, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ABP, ASN Bank en WerkenbijdeEU.nl hem te vinden. Als presentator, maar ook als adviseur.

Andrew Makkinga boeken voor jouw evenement? Deze (radio)presentator en debatleider boek je exclusief bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanvragen

0.00

Extra informatie

Type sprekers

Budget

Thema's