Skip links

Het coronavirus: wat betekent het voor mijn evenement?

Het coronavirus: wat betekent het voor mijn evenement?

Zojuist is er tijdens een persconferentie door premier Rutte bekend gemaakt dat alle evementen met 100+ bezoekers zullen worden afgelast als gevolg van het coronavirus. Welke maatregelen worden er getroffen, welk effect heeft dit en wat zijn mogelijke alternatieven? Wij denken graag met je mee.

Het coronavirus

Het coronavirus is een virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Klachten zijn koorts met luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid. Momenteel telt Nederland 614 besmette personen en zijn de nodige maatregelen getroffen. In het geval van lichte klachten zoals neusverkoudheid, hoesten en keelpijn dient men thuis te blijven.

Coronavirus en evenementen

Evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers worden in heel Nederland afgelast. Verder geldt dit voor publieke locaties, zoals musea, concentzalen, theater en sportclubs. Deze maatregel zal in ieder geval gelden tot 31 maart.

Alternatieve mogelijkheden

Het team van Talent Talks denkt maar al te graag met u mee voor mogelijke oplossingen. Zo kijken wij graag of er een mogelijkheid is tot verplaatsen, maar ook naar alternatieve mogelijkheden zoals het evenement online laten plaatsvinden. Zoals in het geval van een webinar of een livestream.

Heb je vragen over evenementen en het coronavirus? Neem gerust contact met ons op.