Skip links

Boekenweek: Nieuw! Confettiregen – Splinter Chabot

Boekenweek: Nieuw! Confettiregen – Splinter Chabot

Boekenweek 2020 staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers: zij die ons voorstellingsvermogen vergroten en durven te dromen, denken en uitbreken.  Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en hun verhaal te vertellen. Een van die schrijvers met een hoop lef is Splinter Chabot.

Splinter bracht vorige week, op zijn verjaardag, zijn boek ‘CONFETTIREGEN uit. Een boek over de vrijheid van jezelf te kunnen zijn en durven om anders te zijn. Anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn en wílde zijn. In CONFETTIREGEN schrijft hij over zijn worsteling in een ontwikkeling naar een leven vol liefde.

Fragment uit CONFETTIREGEN

“De zomervakantie was bijna voorbij en ik wilde naar bed. mama had ik net een kus gegeven, waarna ze had gevrgaagd of alles goed ging. ‘Ja’, had ik geantwoord. En was naar boven vertrokken. Ik kwam de tweede trap op en zag papa in zijn schrijfkamer zitten.

Schrijversregen klonk.

‘Pap, ik ga naar bed.’ Hij draaide zich om. ‘Dat is goed, jong.’

‘Slaap lekker.’ Hij kwam uit zijn schrijfstoel om me een kus te geven.

‘Gaat alles goed?’ vroeg ook hij. Ik keek hem aan. Het voelde alsof mama en papa mij op iets betrapt hadden. IUk hoopte dat ze van me zouden blijven houden, wie of wat ik ook was.

‘Ik zou wel wat vaker een knuffel van je willen de komende tijd.’ zei ik voorzichtig.

‘Dat is goed, jong. Slaap lekker, ik hou van jou.’ “

boekenweek, rebellen en dwarsdenkers, boekenweek 2020, splinter chabot, nieuw boek

Splinter Chabot boeken als dagvoorzitter

Splinter Chabot boeken voor jouw evenement? Deze aanstormend politicus en schrijver boek je bij Talent Talks. Neem contact met ons op voor meer informatie.